Bart Smans

Bart Smans

17de plaats Vlaams Parlement, Antwerpen

Becijferd ... Betrouwbaar ... Bart

Bart Smans, plaats 17 Vlaams parlement

Ik ben Bart Smans, geboren in 1980 in Turnhout, en sindsdien woon ik in Vlimmeren, Beerse. Ik ben trotse vader van twee jonge tieners (10 en 11 šŸ˜‰), Pieter en Louise. Aangezien tieners al iets minder knuffelachtig zijn,Ā ben ikĀ heel blij dat onze kat Smiley daar wel steeds voor te vinden is.

Na mijn studies handelswetenschappen werkte ik tien jaar in de boekhouding en financiƫn bij een scheepvaartbedrijf in Antwerpen. Daar leerde ik met kosten omgaan, en vooral ook te zien dat je door centen vrij te maken, beleid kan voeren.

Begin 2013 zette ik mijn eerste stappen in de politiek als OCMW-raadslid in Beerse. Ook daar stonden cijfers voor mij steeds centraal. Door te besparen waar het kan, maakten we daar geld vrij dat meer ten dienste van de mensen zelf kon ingezet worden. Sinds 2019 zit ik in Beerse ook in de gemeenteraad. Ook professioneel ging ik politiek aan de slag. Na de verkiezingen van 2014 startte ik als parlementair medewerker van Tine van der Vloet. Zo leerde ik het Vlaams Parlement en de werking ervan achter de schermen reeds kennen. Ik volgde hier vooral het beleid voor mensen met een beperking mee op.

Voor 2019 ben ik kandidaat voor het Vlaams Parlement, en kreeg daarvoor de mooie plaats 17 toebedeeld. Wil jij graag iemand in het parlement die becijferde voorstellen doet? Dan kan u op mij rekenen!